Slotenmaker Merchtem

Inbraakmethodes

Inbraakmethodes: wat kunt u doen om uzelf te beschermen?

Bent u zich bewust van de verschillende inbraakmethodes die worden gebruikt door criminelen om uw huis binnen te dringen? Als u dat niet bent, dan kan dat een grote fout zijn. Het komt steeds vaker voor dat criminelen huizen binnendringen en waardevolle spullen meenemen. Het is dus belangrijk om uzelf en uw huis te beschermen tegen deze vernietigende acties. In dit blog nemen we u mee door enkele veelvoorkomende inbraakmethodes en geven we tips om uzelf tegen deze methodes te beschermen.

1. Flipperen is een van de bekendste inbraakmethodes

Een van de eenvoudigste manieren om een slot te openen, is via de flippermethode. Hierbij wordt een stuk plastic (zoals een creditcard) tussen de deur en het slot geplaatst. Vervolgens wordt het plastic heen en weer bewogen om het slot te ontgrendelen. Om te voorkomen dat dit gebeurt, kunt u een anti-inbraakstrip of een extra slot gebruiken dat bevestigd is aan de binnenkant van de deur.

2. Lock-picking

Lockpicking is een methode waarbij de crimineel het slot openbreekt zonder sleutel. Dit gebeurt met behulp van speciale gereedschappen om de pennen in het slot naar de juiste positie te duwen. Lockpicking kan worden voorkomen door te zorgen voor goede sloten. Kies sloten met een SKG-keurmerk. Dit is een door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) goedgekeurd keurmerk dat garandeert dat het slot veilig is.

3. Bulgaarse methode is een veel voorkomende inbraakmethode

Bij de Bulgaarse methode dringen criminelen binnen door het cilinderslot van de deur te breken. Dit gebeurt door het cilinderslot te breken of door de deur uit de scharnieren te tillen. De beste manier om uw huis tegen deze methode te beschermen, is door het cilinderslot te vervangen door een veiligheidsslot en de scharnieren aan de binnenzijde van de deur te plaatsen.

4. Hengelen is een oude inbraakmethode

Met hengelen wordt bedoeld dat criminelen, met behulp van iets puntigs, de sleutel aan de binnenkant van het slot verwijderen. Dit gebeurt door het puntige voorwerp in het sleutelgat te steken en de sleutel te ‘vangen’ om vervolgens de deur te openen. Om uzelf en uw huis hiertegen te beschermen, kunt u een sleutelkluisje gebruiken. Hiermee kunt u de sleutel buiten opbergen en voorkomt u dat het slot vanaf de buitenzijde wordt opengemaakt.

5. Cilinder-trekken is ook een van de bekende inbraakmethodes

Dit gebeurt door het gereedschap in het sleutelgat te plaatsen en vervolgens de cilinder eruit te trekken. Om uzelf tegen deze methode te beschermen, kunt u anti-kerntrekbeslag installeren. Dit beslag beschermt de cilinder tegen het uittrekken.

6. Samenvatting

Er zijn veel manieren waarop criminelen proberen uw huis binnen te dringen. Door bekend te zijn met deze technieken, kunt u uzelf en uw huis beter beschermen. Zorg voor goede sloten, vervang uw cilinderslot door een veiligheidsslot, gebruik extra scharnieren aan de binnenzijde van de deur, vervang de cilinder door een anti-kerntrekbeslag door uw lokale slotenmaker, gebruik een sleutelkluisje of installeer een anti-inbraakstrip aan de deur. Deze maatregelen helpen de kans op een inbraak aanzienlijk te verkleinen en uw huis veilig te houden voor uzelf en uw familie.

Scroll to Top